АФОРИЗМИ 22 - ЗБУНЕТ
Страна 1 of 1
20100912
АФОРИЗМИ 22 - ЗБУНЕТ
(за повеќе кликни на насловот)
Колку што знаеме од историјата принцовите воглавно биле кретени и облечени како за во циркус. Значи, за да бидеш принцот на белиот коњ, треба да си кретен и лошо облечен.
Тој сака се’, ама од таа што не дава.
Како ќе му поделиш комлимент, ако некој купил нови столици ? „ Ти честитам затоа што имаш ретка столица “.
Учел, не учел, животните часови си проаѓаат. Не можеш да повторуваш година.
Жената е сложувалка кој тешко ќе ја сложиш, а и тешко дека со неа ќе се сложиш.
Ако се обидуваш да се разбереш според мислењето на другите за себе ќе створиш слика во која не можеш да се препознаеш.
Пред неа бев никој, потоа таа не дозволи да заборавам кој бев и зошто сум некој.
Болката е добар учител, те учи како да се наместиш.
Важно е секој еден да научи како да се заштити од несакано бреме.
Вистински луѓе околу мене се само тие кои се како мене.
Најчесто не’ разбираат, некого како бавча, некого како нива, а некого како добиток.
Жена сака да има дете кога ќе се почувствува осамена. Целосно внимание може само од бебе да добие.
Нашите претци биле само привезок за тоа кое го носиме во себе, како што сме и ние.
Ако си згоден кога е незгодно е исто како да си незгоден кога е згодно.
Детето ќе порасне и ќе се одбие од цицка, ама таткото никогаш.
Додека си никој треба да запамтиш кој те гледал како некој и кога си некој треба да ги заборавиш тие кои те гледале како никој.
Човечноста има своја цена, секогаш ја покажуваат откако ќе платиш.
Секој со своја судбина свој пелин пие.
Што е жена без срце ? Политичар.
Кога имаш грешка, се обидуваш да ја поправиш, во спротивност е глупост која те бележи.
Зад големи зборови, стои мало ...
Што може да принуди маж да бара друга жена ? Ако жената почне да го потсетува на мајка му.
За жената да го задржи вниманието на мажот треба секојдневно да му се воодушевува, а мажите сакаат да се фалат.
Не е финта да изгледа затегнато во фармерки, туку во тренерки.
Образование не подразбира и интелигенција. Интелигенција подразбира образованост.
Прв знак дека народот и државата се достојни за постоење кога ретко се храни дома, а вишокот на време го троши на водење љубов.
Ако им приоѓаш на луѓето со доверба можеш и да загубиш, ако им приоѓаш со недоверба се’ што ќе добиеш е чист ќар.
Кога некој бара да бидеш тука за да ти се исповеда кога му е тешко, а кога му е лесно никаде го нема тоа значи дека не те гледа како пријател туку како корпа за отпадоци.
Жените сакаат, ама како кинезите кога прават чај. Цела церемонија. Мажите сакаат како каубојци у салун, виски на екс.
Што е љубов на прв поглед ? Јака овулација и се подала на првиот кој налетал.
Ако упатиш критика на партнерот има иста тежина како да си го запалил знамето.
ЕУ ни’ се комшии, што значи за да влеземе во ЕУ треба прво да не’ засакаат комшиите.
Како се зголемуваат правата на жените така се подобруваат и условите за живот на планетата. Дали е случајно ?
Секоја жена е како лек, само прво треба да го прочиташ упатството и дали е правиот лек кој ти треба.
Културата кај нас не е на некое завидно ниво пред се’ заради завидливоста.
Најубави се оние 5 минути кога ќе сфатиш дека си преживеал или си се заљубил.
Каде е целта таму е и наградата, каде е наградата таму е и некој со нас кој сеуште не знае.
Минато значи и пропуштени шанси затоа што не сме биле спремни, иднина значи дека сме спремни да пропуштиме уште шанси.
Колку што знаеме од историјата принцовите воглавно биле кретени и облечени како за во циркус. Значи, за да бидеш принцот на белиот коњ, треба да си кретен и лошо облечен.
Тој сака се’, ама од таа што не дава.
Како ќе му поделиш комлимент, ако некој купил нови столици ? „ Ти честитам затоа што имаш ретка столица “.
Учел, не учел, животните часови си проаѓаат. Не можеш да повторуваш година.
Жената е сложувалка кој тешко ќе ја сложиш, а и тешко дека со неа ќе се сложиш.
Ако се обидуваш да се разбереш според мислењето на другите за себе ќе створиш слика во која не можеш да се препознаеш.
Пред неа бев никој, потоа таа не дозволи да заборавам кој бев и зошто сум некој.
Болката е добар учител, те учи како да се наместиш.
Важно е секој еден да научи како да се заштити од несакано бреме.
Вистински луѓе околу мене се само тие кои се како мене.
Најчесто не’ разбираат, некого како бавча, некого како нива, а некого како добиток.
Жена сака да има дете кога ќе се почувствува осамена. Целосно внимание може само од бебе да добие.
Нашите претци биле само привезок за тоа кое го носиме во себе, како што сме и ние.
Ако си згоден кога е незгодно е исто како да си незгоден кога е згодно.
Детето ќе порасне и ќе се одбие од цицка, ама таткото никогаш.
Додека си никој треба да запамтиш кој те гледал како некој и кога си некој треба да ги заборавиш тие кои те гледале како никој.
Човечноста има своја цена, секогаш ја покажуваат откако ќе платиш.
Секој со своја судбина свој пелин пие.
Што е жена без срце ? Политичар.
Кога имаш грешка, се обидуваш да ја поправиш, во спротивност е глупост која те бележи.
Зад големи зборови, стои мало ...
Што може да принуди маж да бара друга жена ? Ако жената почне да го потсетува на мајка му.
За жената да го задржи вниманието на мажот треба секојдневно да му се воодушевува, а мажите сакаат да се фалат.
Не е финта да изгледа затегнато во фармерки, туку во тренерки.
Образование не подразбира и интелигенција. Интелигенција подразбира образованост.
Прв знак дека народот и државата се достојни за постоење кога ретко се храни дома, а вишокот на време го троши на водење љубов.
Ако им приоѓаш на луѓето со доверба можеш и да загубиш, ако им приоѓаш со недоверба се’ што ќе добиеш е чист ќар.
Кога некој бара да бидеш тука за да ти се исповеда кога му е тешко, а кога му е лесно никаде го нема тоа значи дека не те гледа како пријател туку како корпа за отпадоци.
Жените сакаат, ама како кинезите кога прават чај. Цела церемонија. Мажите сакаат како каубојци у салун, виски на екс.
Што е љубов на прв поглед ? Јака овулација и се подала на првиот кој налетал.
Ако упатиш критика на партнерот има иста тежина како да си го запалил знамето.
ЕУ ни’ се комшии, што значи за да влеземе во ЕУ треба прво да не’ засакаат комшиите.
Како се зголемуваат правата на жените така се подобруваат и условите за живот на планетата. Дали е случајно ?
Секоја жена е како лек, само прво треба да го прочиташ упатството и дали е правиот лек кој ти треба.
Културата кај нас не е на некое завидно ниво пред се’ заради завидливоста.
Најубави се оние 5 минути кога ќе сфатиш дека си преживеал или си се заљубил.
Каде е целта таму е и наградата, каде е наградата таму е и некој со нас кој сеуште не знае.
Минато значи и пропуштени шанси затоа што не сме биле спремни, иднина значи дека сме спремни да пропуштиме уште шанси.
Similar topics
» АФОРИЗМИ 18 - ЗБУНЕТ
» АФОРИЗМИ 30 - ЗБУНЕТ
» АФОРИЗМИ 44 - ЗБУНЕТ
» АФОРИЗМИ 60 - ЗБУНЕТ
» АФОРИЗМИ 19 - ЗБУНЕТ
» АФОРИЗМИ 30 - ЗБУНЕТ
» АФОРИЗМИ 44 - ЗБУНЕТ
» АФОРИЗМИ 60 - ЗБУНЕТ
» АФОРИЗМИ 19 - ЗБУНЕТ